Over de groenste van Deventer

De Groenste van Deventer 2016 is de opvolger van Doen in het Groen dat in combinatie met De Fitste van Deventer in 2015 werd georganiseerd als  buitenevenement op sportpark Rielerenk en in de Rivierenwijk. Dat was de opvolger van de Dag van het Park dat sinds 2005 georganiseerd werd door de ANWB. Veel gemeenten organiseren gratis activiteiten om te laten zien wat de parken het jaar rond te bieden hebben voor verschillende leeftijden. In Deventer begon de Dag van het Park in 2008  in opdracht van de Gemeente Deventer. Steeds een ander thema en park in Deventer stonden in de spotlights  met workshops, proeverijen, kramen, verhalen, theater, dans, muziek en lekkere duurzame hapjes en drankjes. In Vlaanderen wordt de Dag van het Park al meer dan 20 jaar georganiseerd. Vanaf 2014 zijn de parkactiviteiten van de ANWB verder gegaan onder de vlag van het nieuwe natuur festival Fête de la Nature. Veel gemeenten blijven desondanks de Dag van het Park vieren onder zijn oorspronkelijke naam.

In de Groenste van Deventer werken zoveel mogelijk lokale partijen samen in een reeks van groenprojecten gericht op verschillende groepen inwoners. Hiermee geven we stimulans aan burgerparticipatie en verder vorm aan duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De Groenste komt tot stand met steun van de Gemeente Deventer.  Het Zandweteringspark en de Obstakelrun vormen het decor voor de finale of aftrap de groenprojecten die door het jaar heen in de breedte van de stad georganiseerd zijn of worden.