Groenste boomklim van Deventer

Groenste boomklim van Deventer

 Worpplantsoen toneel van Europees Kampioenschap boomklimmen

Zestig professionele boomverzorgers uit heel Europa zijn van 22 tot en met 25 juni in het Worpplantsoen te vinden. Daar vindt het Europees kampioenschap boomklimmen plaats. De deelnemers komen uit alle hoeken van Europa; van Finland tot Italië en van Polen tot Ierland. Rond het kampioenschap worden stoere activiteiten voor kinderen georganiseerd, is er muziek in de koepel en zijn er lekkere hapjes en drankjes.
De deelnemers van het EK dagen elkaar in verschillende bomen, op vijf onderdelen uit op snelheid en behendigheid. De beste drie vrouwen en vijf mannen strijden tijdens de finale Masterclimb op zondag om de Europese titel. De wedstrijden zijn een spektakel voor iedereen die van bomen of klimmen houdt.

Kinderklim en groene hindernisbaan
De kinderen die ook zin krijgen in klimmen, kunnen op zaterdag en zondag onder begeleiding van professionele klimmers deelnemen aan de kinderklim met tokkelbaan. Daarnaast kunnen ze hun kracht en uithoudingsvermogen testen op de groene hindernisbaan. Ook is er de mogelijkheid om op  een koord boven de grond (slackline) te balanceren en stelten uit te proberen. Vrijdag geven 160 leerlingen van de Hovenschool samen met Sportbedrijf Deventer de aftrap hiervoor op de Kidsdag.

Verhalen en muziek
Zaterdag vertelt bergklimmer Wilco van Rooyen rond lunchtijd een mooi verhaal over klimmen op grote hoogten. Zondag is er een pianoconcert van Jaap Eilander en een optreden van muziekvereniging Klarenbeek in de muziekkoepel. Het Volkshuis serveert heerlijke pannenkoeken en op de hoogwerker van het Groenbedrijf kan iedereen genieten van een magnifiek uitzicht.

De organisatie van dit spectaculaire en gezellige groenevenement ligt in handen van de Kring Praktiserende Boomverzorgers en Het Groenbedrijf in samenwerking met de European Tree Climbing Commision en de International Society of Arboriculture.

Wat valt er te beleven tijdens het Europees Kampioenschap Boomklimmen?

Vrijdag 23 juni 2017 van 8.00-17.00 uur
Training klimwedstrijden.
Kidsday Hovenschool.

Zaterdag 24 juni 2017 van 10.00- 16.00 uur
Voorrondes EK klimwedstrijden.
Demonstraties hoogwerkerscompetitie.
Kinderklim, slackline (koord) en stelten lopen (vrije inloop).
Magnifiek uitzicht vanaf de hoogwerker.
Groene hindernisbaan om 11 en 13 uur.
Mooi verhaal van Wilco van Rooyen, bergbeklimmer om 12 uur.
Pannenkoeken van het Volkshuis.

Zondag 25 juni 2017 van 10.00- 16.00 uur
Finale EK klimwedstrijden.
Kinderklim, slackline (koord) en stelten lopen (vrije inloop).
Magnifiek uitzicht vanaf de hoogwerker.
Groene hindernisbaan om 11 en 13 uur.
Muziek en drankjes in de muziekkoepel van 14.00 tot 17.00 uur.
Pannenkoeken van het Volkshuis.